18 Kasım 2015 Çarşamba

PAŞA BÖREĞİ │ELİF KORKMAZEL │#Obburiks ♡│AUSE ESUA

PAŞA BÖREĞİ │ELİF KORKMAZEL │#Obburiks  ♡│AUSE ESUA
Merhaba ! Bugün hem yemeklerini hem kendisini sevdiğim Elif Korkmazel'den bir tarifim var. Kendi rızasını almış olup bu postu yayınlamak ise ayrı bir güzel.Keyifli okumalar :)
Tariflerinin hemen hepsini denemek istiyorum inanın. Çoğu kesinlikle pratik sizleri yormayan ve çok lezzetli şeyler. Beğendiğim tariflerinden bir tanesine yer veriyorum bugün blogum da, ki devam gelecek.

Tarif Paşa Böreği,  oldukça pratik ve lezzetli. Ben tulum peynirini hiç sevmezdim yani yemezdim bu börek bana sevdirdi. Sevmemi sağlayan etkenler de içinde ceviz ve zeytin olması. Bu ikisi benim dayanamadığım şeyler, özellikle salatalarda olmazsa olmazlarım. Böyle bir börek görünce haliyle balıklama atladım.

Ben çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz ki bence beğeneceksiniz diye umuyorum :)

Tarif
2 adet yufka
1 demet taze soğan
100 gr. biberli yeşil zeytin 
100 gr. ceviz içi
100 gr. tulum peyniri
yarım demet dereotu
Kızartmak İçin
3 çorba kaşığı tereyağ
ayçiçek yağı

Eğer elinizde dolgulu biberli zeytin yoksa, elinizde olan zeytinleri çekirdeklerini çıkartarak kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım, çünkü bir türlü biberli zeytin bulamadım. :D Biberli zeytinli daha da bir hoş oluyor bilginize.
PAŞA BÖREĞİ │ELİF KORKMAZEL │#Obburiks  ♡│AUSE ESUA

Yapılışı
Önce taze soğanları doğrayın, üzerine zeytinleri, dere otunu ve cevizi de ekleyip hepsini beraber doğramaya devam edin. En son üzerine tulum peynirini de ekleyip tekrar hepsini beraber doğrayın. Ben tuz eklemedim. Zeytin ve peynir de tuz olduğu için. Siz tadına göre damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.

PAŞA BÖREĞİ │ELİF KORKMAZEL │#Obburiks  ♡│AUSE ESUABir tane yufkayı yarım ay şeklinde ikiye katlayın. İç harcından bir sıra dizip rulo halinde sarın daha sonra yukarıda ki gibi dolayın.
İsterseniz 1 tane yufkayı ikiye bölerek de daha fazla börek elde edebilirsiniz. Tabi biraz daha ince olacaktır. Ben iki türlü de yaptım, oldukça güzel oldu. Tabi ki büyük olarak daha doyurucu oluyor.
Tereyağ ve sıvı yağını eklediğiniz tavada kızartın. Börekler açılma yapabilir o yüzden uç kısımlarını birbirlerine dayayarak yada altına doğru sıkıştırarak pişirin.
Afiyet Olsun 
PAŞA BÖREĞİ │ELİF KORKMAZEL │#Obburiks  ♡│AUSE ESUA
Tarifi Planet Mutfak da yayınlanan Elif'le Kaynasın Tencereler isimli programdan aldım. Bölümlerin tekrarı sık sık kanalda veriliyor. Fakat ben sürekli internet üzerinden izledim. Bu konuda oldukça şanslıyım hatta şanslıyız. Bölümleri sık sık izleyebiliriz çünkü Planet Mutfağın Youtube kanalı var. Bütün yemek programlarına ve Elif'le Kaynasın Tencereler programının bütün tariflerine ulaşabilirsiniz.
 Blogum'da olduğunuz ve okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Umarım keyifle, sıkılmadan okumuşsunuzdur. 
Yorumlarınız, mailleriniz benim için çok değerli lütfen sadece okuyup geçmeyin. 
Sosyal Medya üzerinden beni takip edip haberdar olabilirsiniz. İstediğiniz zaman DM, yorum atabillir ve hepsine cevap vereceğime emin olabilirsiniz.

İnstagram: Ause_Esua
Twitter: AuseEsua
Facebook Page : Ause Esua
SnapChat : AuseEsua
Mail : auseblog@gmail.com
Eğer Blogumu beğendiyseniz ; Beni google+ da arkadaş olarak eklemeyi unutmayın ! :))

Bu Blog'da üzerinde adım geçen tüm fotoğraflar ve yazılar bana aittir.

                               

9 yorum:

  1. Ufff iç harca gel, soğan+peynir+zeytin+ceviz+dereotu aman aman gece gece ne yapıyorum ben?
    Denicem tüm tariflerini hamarat hatun yaaa!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahhaha fenom valla senle beraber bende acı cektim şuan gece gece tarif okumak , canın cekicek sonra ben üzülcemmmmmmm - dene dene kötüyse de haber ver bi kontrol edeyim hahaha :D ama bu böreği şiddetle tavsiye ederim fenom, zeytin ve ceviz olay bi lezzet cıkarıyor cok seviyorum ben bu tarifi :D <3

      Sil
  2. Tulum peynirli boregi cok severim, eminim cok lezzetli olmustur. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Renkli Mutfak ^^ çok lezzetli bi tarif bi o kadar da kolay. Çok teşekkürler<3

      Sil
  3. Böreği görünce acıktığımı hissettim :)) harika görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gökhan bey, beğenmenize sevindim:)) ^_^

      Sil
    2. Rica ederim.
      Tekrar elinize sağlık, ben yapabilir miyim acaba bunu, çok güzel anlatmışsınız bakalım belki bir gün denerim. :))

      Sil
    3. Mutlaka yaparsınız, çok basit ^^ iyi anlatabildiysem ne mutlu - tekrar teşekkür ederim ^_^

      Sil
    4. Rica ederim.
      Bir gün boş vaktim olursa deneyeceğim çok olsa yanar :))

      Sil